Skolon och lärresurstjänsten Learnify i samarbete

learnify-och-skolon
Skolon meddelar idag ett nytt samarbete med Learnify, vilket gör det möjligt att nå Learnifys tjänster med en och samma inloggning som de övriga verktygen i Skolons bibliotek. Skolon blir även en digital resurs i Learnifys resursbibliotek, vilket möjliggör direktlänkning av digitalt skolmaterial i Skolon till uppgifter och läxor skapade i Learnify.

– Learnify är en uppskattad tjänst bland både lärare och elever. Samarbetet innebär enklare tillgång till Learnify, vilket är en central del för att förenkla användandet i klassrummet. Det blir även möjligt att länka till licensierade läromedel som finns i Skolon, direkt från skapade uppgifter i Learnify, säger Sebastian Matuska, partneransvarig på Skolon.

– Vi vill inleda ett samarbete med Skolon för vi ser en klar fördel att vara med i en oberoende distributionskanal för att enklare nå kommuner och skolor med vår tjänst. Våra användare kommer nu även att kunna hitta och länka till digitala resurser i Skolon, direkt inne i Learnify, oavsett vilket företag som står bakom. Detta är en klar fördel och underlättar för lärarna, säger Per Brahm, VD på Learnify.

Mer om Learnify
Learnify utvecklar verktyg tillsammans med svenska skolor för att förenkla användningen av digitala lärresurser i skolan. Learnify ger lärare och elever tillgång till lärresurser från Sveriges största leverantörer av digitalt undervisningsmaterial i form av interaktiva animationer, spel, faktaplanscher, e-böcker och ljudböcker, samt videos och filmer från UR och Filmoteket.

Mer om Skolon
Skolon är en kostnadsfri och oberoende samlingsplats för digitala skolverktyg, skapad för både lärare och elever. Med Skolon är det enkelt att komma åt och använda sina digitala skolverktyg – säkerheten ökar, administrationen minskar och det blir mer tid för lärandet.

De digitala skolverktygen kommer från både små och stora leverantörer som alla har en sak gemensamt – de skapar digitala skolverktyg som är bra för skolans värld. Skolon lanserades efter flera års utveckling på SETT-mässan 2015 och är idag ett av Sveriges mest snabbväxande EdTech-företag, tillgängligt på över 4.000 skolor och med 10.000-tals nya användare per månad.

Se pressmeddelande här.

Lämna ett svar