”Skolon är inte bara användbart för eleverna, utan också för pedagogerna”

Anneli_Nidalen_
Annelie Nidalen.

Just nu har vi många användare, skolor och kommuner som kommer igång med Skolon. En av dem är Annelie Nidalen, specialpedagog på flera av skolorna i Falu kommun.

Hur fick du veta om Skolon?
Jag besökte SETT-mässan i Kista tidigare i våras och passade då på att boka ett one-to-one-möte i Skolons monter. Där jag fick en personlig visning om vad Skolon är och hur det fungerar. Dessutom så har vi serviceavtal med Svensk Talteknologi, som har haft webbsidan Elevsajten och som vi har använt oss utav. Vi fick information om att Elevsajten nu gått över till att bli en del av Skolon, vilket gör att vi fortfarande kan använda våra verktyg som våra elever tidigare har arbetat med.

Vad var det med Skolon som intresserade er?
Framför allt att det är så lättillgängligt för eleverna. Att man kan använda det både i skolan och hemma genom att man kan logga in var man än är och med möjlighet att även ladda hem apparna till sin dator. Skolon är inte heller bara användbart för eleverna, utan också för pedagogerna – att även vi kan använda det. Det känns väldigt betydelsefullt.

Du arbetar som specialpedagog. Hur tror du att Skolon kan förenkla i skolan för dina elever?
Det som är positivt med Skolon för mina elever är som sagt främst lättillgängligheten, men också att det är så enkelt uppbyggt och lätt att förstå med korta texter och tydliga ikoner. Det är också en fördel att varje elev kan skräddarsy sitt konto med verktygen som passar just en själv. Att man kan hämta sina favoritappar i biblioteket och sedan skapa sin egen, personliga ”bokhylla”.

Hur kommer ni att gå vidare med Skolon?
I augusti och till den nya höstterminen har vi bokat in ett möte med en representant från Skolon. Vi har bjudit in pedagoger från kommunens alla skolor till mötet, så att även de får en möjlighet till en introduktion till Skolon. På så sätt kan pedagogerna ta med informationen tillbaka till sina skolor och arbeta utifrån det. Lokalen till mötet rymmer 250 personer, så vi hoppas att alla tar chansen. Det är bra att så många som möjligt får info, så att man kan hjälpa varandra!

Vill ni också boka in ett möte och/eller en demovisning med Skolon på er skola, i ert område eller i er kommun? Skicka gärna ett mail till support@skolon.com, så hjälper vi er!

Lämna ett svar