Skolans Dag 2018 – vilka ämnen vill du lyfta?

Idag 4 september är det Skolans Dag – dagen då vi fokuserar på skolfrågor runt om i landet lite extra. Vilket ämne skulle du vilja lyfta?

Två stycken som vi tycker är duktiga på att lyfta goda exempel i skolans värld är våra vänner Anna Sterlinger-Ahlring och Philip Hjalmarsson från Anna och Philips lärarpodcast. Huvudsyftet med podcasten är just att se till att det sprids goda exempel och förebilder för den svenska skolan. Men, hur får vi fler att välja just läraryrket? Se mer i klippet ovan – håller du med Anna och Philip?

Tre snabba fakta om Skolans Dag:
  1. Skolans Dag instiftades av 2008 av Lärarnas Riksförbund och firar således 10 år i år.
  2. Syftet med dagen är att lyfta viktiga frågor inom skolan lite extra denna dag, så som allas rätt till lika undervisning, lärarnas arbete och arbetsbelastning, lärarbehörigheten, lärarlönerna, m.m.
  3. Hur kan Skolans Dag uppmärksammas och firas? Genom att lyfta goda exempel på er skola, anordna en debatt med viktiga ämnen eller varför inte skicka in en debattartikel eller insändare till tidningen? Kanske kan du posta ett inlägg i sociala medier om vad som är bra med just din skola? Eller hylla en favoritlärare?

Läs mer om Skolans Dag hos Lärarnas Riksförbund.

Lämna ett svar