Ny app i Biblioteket: Enki

Idag är det dags att lära känna vårt senaste tillskott av appar i Biblioteket – nämligen Enki! Enki är ett underhållande och nyskapande spel för elever i ämnena matte, NO och engelska. Eleverna får utforska en spännande och lärorik värld och även läraren får följa med på färden. Vi låter Steinar Aas från Enki berätta mer.

steinar enki
Steinar Aas från Enki.

1. Med en enda mening: Vad är Enki?
Enki är spelbaserat och tvärvetenskapligt lärande för det digitala klassrummet – lokalt eller globalt.

2. Hur fungerar Enki?
Tekniskt så är Enki utvecklat med HTML5 och det gör att det ställer få krav på användaren. Uppkoppling till internet och en webbläsare är det enda man behöver.

Enki logga
Ikonen i Biblioteket.

Generellt så spelar eleverna tillsammans i en social miljö, något som ofta ökar motivationen och arbetslusten. Vi har tagit vara på många klassiska spelmetoder som gör att eleverna får naturliga pauser mellan uppgifterna och att de får stor variation. I spelet finns det också många delar som gör att eleverna måste vara lite försiktiga, och det gör att man som spelare är aktiv under hela sessionen. Läraren kan genom ett verktyg följa allt som sker i spelet och kan även få ut all relevant information och styra sessionen från detta. All statistik visas också i realtid.

3. Vilka kan använda Enki?
Enki skola passar bäst för årskurs 3-6.

4. Hur föddes idén till Enki?
Jag studerade ett masterprogram vid högskolan i Oslo och 2011 hade vi ett projekt där vi ville ta fram ett koncept som vi tyckte saknades digitalt i skolan. Spelbaserat lärande kom snabbt fram som idé på ritbordet.

5. Hur kommer det sig att Enki ville vara med i Skolon?
Genom aktiviteter med IST i Norge, blev vi introducerade till Skolon som berättade om sitt system. Detta tyckte vi var spännande och vi är väldigt glada över att vi inledde ett samarbete. Genom Skolon blir Enki en ännu bättre produkt! Speciellt p.g.a. mindre administration för skolan och läraren.

Enki facebook

Enki passar elever mellan 8-12 år och är 100% webbaserat.

Enki print screen 1
I Enki lär sig eleverna att samarbeta.
Enki print screen 3
Olika världar utforskas i ämnena matte, NO och engelska.

Enki print screen 2

Eleverna får lösa intressanta uppgifter.

Lämna ett svar