Lärargalan 2017: Hyllningar utan dess like

 

Igår ägde Sveriges andra lärargala i ordningen rum (med initiativ av eldsjälen Beata Kull) och på Berns i Stockholm samlades lärare från hela landet, varav en stor del av dem också stod som nominerade.

Grej of the day-Micke (Micke Hermansson) inledde galan med ett inspirationstal som väckte publikens intresse. Visste du att en av hans drömmar var att bli Tarzan? Som tur väl är, blev han istället mellanstadielärare och numera sprider han sin kunskap och sitt budskap som uppskattad inspirationsprofil i skolvärlden.

Priset för ”Årets nytänkande” gick till Rickard Nordström, som flera av er säkert känner till mer som @magisternordstrom, som med sitt konto på Instagram sprider lär- och kunskapsglädje på de plattformar som våra elever umgås och träffas på – ”Det gäller att vara där eleverna är”.

”Årets lärare inom IT/digitalisering” gick inte helt oväntat till Sara Bruun, ett känt ansikte inom den digitala skolvärlden genom bland annat de böcker och artiklar som hon skrivit, samt föredrag som hon hållit.

Galans mest rörande prisutdelning stod Lisa Nurmi för, som berättade om resan med sina nyanlända elever i ämnet svenska som andraspråk. En resa som hon nu välförtjänt fått pris för.

Under inspirationstalare Jan ”SAS-Janne” Carlzons minutrar på scen satt publiken klistrad, näst intill knäpptyst. Med sina erfarenheter från arbetslivet berättade han om ledarskap och lärarskap – och om hur de kan hänga ihop.

Slutligen var det dags: Utbildningsminister Gustav Fridolin tog plats på scenen för att dela ut ”Lärarskapspriset 2017”, ett för en högstadielärare som stått ut lite extra och ett för en gymnasielärare som gjort detsamma.

Vedran Maras, högstadielärare i Flen, fick stående ovationer, höjde armarna mot skyn och tackade sina elever för nomineringarna som lett till årets mest prestigefyllda utmärkelse.

Även pristagaren för gymnasiet fick stående ovationer och publiken gapade stort när Elisabeth Ennerberg släppte informationen om att hon varit lärare i ETT ÅR. Vilken kväll! Stort grattis till Elisabeth, Vedran och alla andra pristagare – ni är hjältar, varje dag!

 

Lämna ett svar