Fem nya appar i Skolon – Minilobes!

Whale on the moon Johan
Johan Törnqvist, en av grundarna av Whale on the Moon.

Den uppmärksamme har märkt att det har dykt upp inte mindre än fem nya appar i Skolons Bibliotek! Det är mobil- och surfplatteapparna Minilobes som utvecklats av Whale on the Moon. I kommande inlägg kommer vi att presentera apparna, men innan dess tog vi en pratstund med en av grundarna och den legitimerade läkaren med specialistkompetens i psykiatri – Johan Törnqvist. Johan såg i sitt arbete hur väl barn interagerade med digitala produkter och påbörjade därför projektet Whale on the Moon, med syftet att stimulera barns lärande och utveckling.

Vad är Whale on the Moon?
Whale on the Moon utvecklar och tillhandahåller digitala lärospel för barn med syfte att bidra till alla barns rätt till lärande och utveckling.

Hur fungerar Whale on the Moon?
De digitala lärospelen ”Minilobes” fungerar till smarta telefoner eller läsplattor. Whale on the Moon har för avsikt att producera nya lärospel framöver inom olika ämnesområden med successivt förbättrad funktionalitet och kvalitet.

Vilka kan använda spelen Minilobes?
Skolor som tecknar årlig licens för lärospelen har rätt att använda lärospelen som en del av sin verksamhet. Pedagoger kan även hänvisa föräldrar, då flertalet av Minilobes-lärospelen finns att ladda ner utan kostnad för privat bruk.

Hur föddes idén till Whale on the Moon?
Idén till Whale on the Moon föddes ur ett engagemang att bidra till barns lärande och utveckling. Som en del i vårt arbete var det uppmuntrande att se hur digitala enheter engagerade alla barn oavsett förutsättningar för inlärning. Om valen kan ta sig till månen så finns det hopp och vi utgår från att alla barn kan lära om de bara ges rätt förutsättningar.

Hur kommer det sig att Whale on the Moon ville vara med i Skolon?
Vi tycker Skolon är en bra plattform för att nå ut till Sveriges skolor och förskolor på ett effektivt sätt, så att dessa på ett enkelt sätt kan få tillgång till våra lärospel.

Övriga fakta om Whale on the Moon:
– Erbjuder spel till barn i åldern 3-12 år.
– Spelen Minilobes finns i svensk och i engelsk version. Fungerar bra i syfte om att lära sig sitt modersmål, men även för elever som lär sig svenska eller engelska.
– Fokuserar på ämnena språk och kommunikation: att förstå och känna igen ord, lära sig att uttala ord, hur de stavas, lära sig begrepp, förskolekunskaper och skolkunskaper.
– Arbetar utifrån mångfald och jämställdhet.

Minilobes fafafa
Vill du veta mer om de fem Minilobesapparna? Håll utkik i bloggen för appresentationer eller läs mer i Skolons Bibliotek!

Lämna ett svar