”Över 700 lärare har blivit nominerade!”

tumblr_mxysp6KskD1rhpcspo1_1280
Beata Kull, initiativtagare till Lärargalan.

Hej, Beata Kull!
Du är initiativtagare till Lärargalan som går av stapeln den 29 augusti och det börjar att närma sig. Vad kan man förvänta sig av kvällen?
Det blir en blandning mellan fakta, underhållning och prisutdelning; vi bjuder både på föreläsningar, artister, dansshow och trerättersmiddag. Lärargalan kommer också att dela ut Lärarskapspriset till en lärare som har utmärkt sig lite extra.

Vad är huvudsyftet med Lärargalan?larargalan-Banner-5
Lärargalans syfte är att uppmärksamma läraryrkets positiva aspekter och hitta och hylla förebilder inom yrket, att inspirera. Jag vill att vi alla ska ha samma syn på våra viktiga lärare som på t.ex. VD:ar och entreprenörer.

Under kvällen kommer Lärarskapspriset att delas ut och det finns nu en mängd lärare som nominerats av eleverna själva. Hur har arbetet gått vidare med alla nomineringar? Hur utses den slutgiltiga vinnaren?
Det är över 700 lärare som blivit nominerade av gymnasieelever runt om i landet och tusentals elever har deltagit i nomineringen, mycket roligt! Efter detta har vår jury tagit vid som består av en forskare inom pedagogik: Astrid Pettersson, Lärarförbundets kommunikationschef, Sveriges Elevkårers ordförande, Libers VD, Digiexam VD, samt Sensavis VD. Urvalet gick från 700 till 20 som vi tyckte utmärkte sig lite extra. 20 blev sedan till 4 och slutligen hittade vi årets vinnare. Vem som är vinnaren visar sig den 29 augusti på galan.

Finns det några gemensamma nämnare för de nomineringar som kommit in? Vad tycker eleverna är en bra lärare?
Det finns en hel del egenskaper som dykt upp i många av de inkomna nomineringarna. Lärare som är positiva och inspirerar, som gör något extra av lektionerna och som hittar glädjen i att lära. Att läraren lägger sig på samma nivå som eleverna och tar in elevernas tankar för att enklare göra sig förstådd – en bra och nära kontakt med varandra är viktig.

Lämna ett svar